Breaking News
Loading...
19 Mayıs 2014 Pazartesi

Mihrap Yerinde Dizisiden Haberler

YASEMİN YALÇIN'IN YENİ DİZİSİNİN İŞİ ZOR GÖZÜKÜYOR

YASEMİN YALÇIN'IN YENİ DİZİSİNİN İŞİ ZOR GÖZÜKÜYOR

Show Tv’nin geçen hafta Pazartesi günü başlayan dizisi Mihrap Yerinde’yi izlemek istedim.
Mihrap Yerinde, Proje Tasarımı ve hikayesi Yasemin Yalçın’ın eşi İlyas İlbey’e ait, Global Yapım’ın üstlendiği bir iş. Bu hafta Pazartesi günü 2. bölümüyle bizlerle olan Mihrap Yerinde’nin oyuncu kadrosu oldukça geniş. Yasemin Yalçın, Zafer Algöz ve Kadir Çöpdemir’in baş rollerde olduğu dizide yine eski isimlerden Selda Özbek ve Şermin Hürmeriç de var.
Bir mahalle dizisi konseptiyle komedi tarzında çekilen Mihrap Yerinde, bana, o eski Yasemin Yalçın komedisi İnce İnce Yasemince’yi hatırlattı. Bundan 19 yıl önce Alican, İtilmiş Kakılmış, Sürahi Hanım, Şuayip ve daha pek çok komik tiplemeleriyle Yalçın hepimizi gülmekten kırıp geçirmişti. Daha sonraki yıllarda da dizinin tekrarları çeşitli kanallarda sık sık ekrana geldi. Bir zamanlar insanı güldüren, eğlendiren isimlerin ve benzer projelerin aynı düşünceyle yeniden servis edilmesi, o işin, seyirci tarafından yine aynı eksilmeyen iştahla karşılanacağı anlamına gelmez. Ki Mihrap Yerinde’de de durum böyle olmuş.
Konusu Yasemin Yalçın üzerinden giden dizide oyuncu sayısının çok oluşu da bende bir karmaşa hali yarattı. ‘’Biraz Yasemince havasına biraz Bizimkiler ekleyelim, hep birlikte gülelim eğlenelim’’demişler Mihrap Yerinde’yi çekmişler. Zaten ilk ve 2.bölüm itibariyle reytinglerde pek de iyi bir yer edinemeyen dizi böyle devam ederse ömrü fazla uzun olmayacak. İşin içinde emek ve umut olduğunu bilince insanın eli böyle yazmaya gitmiyor ama, şimdiden sonunu gördüğüm bir yapım hakkında da düşündüğümü açıkça dile getirmeliyim ki belki yazılanlar dikkate alınır, yol yakınken bir şeyler yapılabilir. Zira özellikle bu sezon başlayıp çabucak hatta sessiz sedasız biten çokça işle karşılaştık. Böylesi bir kötü son umarım Mihrap Yerinde’nin başına gelmez…
Jale Şen / Medyabey

MİHRAP YERİNDE DİZİSİNİN YAPTIĞI EN İYİ ŞEY


MİHRAP YERİNDE DİZİSİNİN YAPTIĞI EN İYİ ŞEY

 MİLLİYET Cadde yazarlarından Sina Koloğlu, Yasemin Yalçın'ın yeniden ekrana döndüğü Mihrap Yerinde dizisini yorumladı:
Çok uzun bir aradan sonra Yasemin Yalçın yeni dizisiyle döndü ekrana. Söyleyebileceğim tek şey; kendisini hatırlattı. Biz ‘Yasemince’lerde kaldığımız için bu diziyle ilgili yapılan yorum pek ‘tarafsız’ olmayacak.
Yeniden piyasada kendisini görmek, belki yapımcılara ‘yeşil ışık’ yakar. Yasemin Yalçın iyi oyuncudur. Taklitlerin ötesinde bir oyuncudur. Belki onu bir sinema filminde izleriz. Dizi için diyeceğim tek cümle ‘Zafer Algöz farkı’.
‘Mihrap Yerinde’ gittiği kadar gider, sonra biter.
Dediğim gibi belki de yaptığı en önemli iş, Yasemin Yalçın’ı hatırlatması...

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Toggle Footer